Κέρδη από τις τράπεζες

Τεχνολογική η πτώση στη Wall Street
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 00:01

ΚΕΡΔΗ για τέταρτη ημέρα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά οι χρηματιστηριακοί δείκτες τερμάτισαν κάτω από το νέο υψηλό ρεκόρ εξαετίας που κατέρριψαν αρχικά λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στη Wall Street.

Σημείο στήριξης στην Ευρώπη αποτέλεσε η σύσταση των αναλυτών για αγορά μετοχών του τραπεζικού κλάδου, αλλά και η αύξηση της τιμής-στόχου από τη UBS για τη Tesco και τη William Morrison Supermarkets. Στη Wall Street η πτώση ήταν τεχνολογική, επισκιάζοντας τις θετικές εταιρικές κερδοφορίες.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,31%, στις 1.543,08 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,45%, στις 6.346,30 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,08%, στις 5.676,78 μονάδες, ενώ ο DAX κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,02%, στις 6.875,70 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται σε υψηλά εξαετίας, καθώς η ανακοίνωση της Fed την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε την πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, οι φήμες για περαιτέρω εξαγορές και συγχωνεύσεις αναζωπυρώνονται, ενώ θετικό αντίκτυπο στην αγορά έχουν και ορισμένα, καλύτερα των αναμενομένων, εταιρικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της BP, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής στην Ευρώπη, υποχώρησε, καθώς τα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων χρόνων.

Κέρδη για τη μετοχή της Tesco, τη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς η UBS αύξησε την τιμή-στόχο για την εταιρεία.

Με θετικό πρόσημο και η ING, μετά και την αύξηση της σύστασής της για τις μετοχές της εταιρείας σε «buy» από «neutral».

Σε θετικό έδαφος και η E.ON, η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας. Το διοικητικό συμβούλιο της ισπανικής Endesa αναμένεται να ανακοινώσει τα συμπεράσματά της για την προσφορά εξαγοράς της που έχει υποβάλει η E.ON, ύψους 53 δισ. δολαρίων. Πιθανότατα η απάντηση της ισπανικής εταιρείας ενέργειας θα είναι θετική.

Ο δείκτης Nikkei, με κέρδη 0,36%, έκλεισε στις 17.406,86 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα