Ανοδος των τιμών πετρελαίου στην Ασία

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 09:09

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου σημείωνε άνοδο το πρωί κατά 48 σεντς στα 59,36 δολάρια το βαρέλι από 58,88 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ήταν επίσης αυξημένη κατά 44 σεντς στα 58,86 δολάρια το βαρέλι.

Τα θερμόμετρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έδειχναν τη νύχτα έως και 10 υπό το μηδέν και το κύμα ψύχους στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες αναμένεται να διατηρηθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυξημένη την περασμένη εβδομάδα κατά 21% σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοσίευση της εβδομαδιαίας έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας για τα στρατηγικά αποθέματα, που προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένα κατά τρία εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα