Στη μάχη για τη National Lottery της Βρετανίας η Ιntralot

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 16:43
UPD:16:47

Στη μάχη για την Εθνική Λοτταρία της Βρετανίας (National Lottery) -αγορά ύψους 5 δισ. στερλίνων το χρόνο (9,9 δισ. δολ.)- πιθανολογείται ότι θα εισέλθουν η Ιntralot και η ινδική Sugal & Damani (έδρα Βομβάη), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο η σημερινή εταιρεία διαχείρισης της National Lottery, προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί και αναμένεται να είναι η πρώτη από τις εταιρείες που θα συμπεριληφθούν στην κυβερνητική ανακοίνωση με τους υποψηφίους για την ανάληψη της λοτταρίας την περίοδο 2009 – 2019. Η ανάδοχος εταιρεία θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Η Sugal & Damani, με δραστηριότητες από εμπόριο διαμαντιών έως τουριστικές υπηρεσίες και διαχείριση τυχερών παιχνιδιών στην Ινδία, δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Η Ιntralot από την πλευρά της, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη National Lottery, ωστόσο σήμερα αρνήθηκε να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με τη φημολογία της περιόδου, άλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι η Ladbrokes, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων στην Ευρώπη Gala Coral, η Cable & Wireless, η Tattersall's της Αυστραλίας κ.α., χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

Σύμφωνα με τον όμιλο Camelot -ιδιοκτησίας Royal Mail, De La Rue, Cabury Schweppes, της γαλλικής Thales και της ιαπωνικής Fujitsu- τα κέρδη από τη διαχείριση της National Lottery ανέρχονται σε μισή πέννα για κάθε λίρα εσόδων. Οι πωλήσεις το έτος έως το τέλος του Μαρτίου 2006 σημείωσαν αύξηση 5,2% στα 5 δισ. στερλίνες, κάτι που σημαίνει ότι η Camelot είχε ένα κέρδος περίπου 25 εκατ. στερλίνων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD
  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα