Τράπεζα Κύπρου: Επέκταση στην Ελλάδα με αυτόνομη ανάπτυξη και εξαγορές

Ανάπτυξη δικτύου σε Ρουμανία και Ρωσία
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 20:54

Δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της στην Ελλάδα μέσω αυτόνομης ανάπτυξης και εξαγορών, όταν παρουσιασθούν ευκαιρίες, καθώς και είσοδο στην αγορά της Ρουμανίας και της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2006.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης, στόχος για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη 190 καταστημάτων, από 120 που είναι σήμερα, σε ορίζοντα τριετίας, ενώ μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία δικτύου 250-300 καταστημάτων. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με αυτόνομη ανάπτυξη αλλά και με εξαγορές στην περίπτωση που κριθούν προς όφελος των μετόχων.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η έναρξη δραστηριότητας της Τράπεζας Κύπρου εντός του 2007 στην Ρουμανία με το άνοιγμα επτά καταστημάτων, δύο κέντρων εξυπηρέτησης πελατείας και ενός κέντρου εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρήσεων στο Βουκουρέστι, καθώς και κέντρων εξυπηρέτησης επιχειρήσεων σε άλλες πόλεις.

Στην Ρωσία η Τράπεζα Κύπρου θα δραστηριοποιηθεί αρχικά στην παροχή υπηρεσιών στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε δεύτερο στάδιο στην λιανική τραπεζική, με την δημιουργία δικτύου καταστημάτων στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Στρατηγικός στόχος της τράπεζας είναι μέχρι το 2011, το 70% του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του Συγκροτήματος να είναι εκτός Κύπρου, με την Ελλάδα να αντιπροσωπεύει το 50% του χαρτοφυλακίου.

Τα κέρδη μετά από τη φορολογία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το 2006, σε σχέση με το 2005, αυξήθηκαν κατά 153% σε 317 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία των εργασιών του Συγκροτήματος στην Ελλάδα βελτιώθηκε επίσης σημαντικά, με τα κέρδη μετά την φορολογία να παρουσιάζουν 50% ετήσια αύξηση σε 65 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα