Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ, κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Kookmin Bank ότι θα καταβάλλει υψηλότερα μερίσματα και την προς τα πάνω αναθεώρηση της Merrill Lynch & Co. για την Mizuho Financial Group Inc.

Οι μετοχές της PetroChina Co. και της BHP Billiton οδήγησαν τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας υψηλότερα, μετά την αναρρίχηση των τιμών του αργού πετρελαίου, πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι. Οι μετοχές της Nippon Yusen K.K. και της Hanjin Shipping Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της UBS AG για την προοπτική του κλάδου της ναυτιλίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 143,79 μονάδες στη 1:24 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, υψηλότερα από το ρεκόρ κλεισίματος στις 8 Μαϊου, στις 143,25 μονάδες. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,8%, προσθέτοντας στο ράλι του 2,9% των τριών ημερών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,3%, ενώ ο Topix κέρδιζε 1,5%. Οι μετοχές της SM Investments Corp. οδήγησαν 1,6% υψηλότερα τον δείκτη του Χρηματιστηρίου στις Φιλιππίνες – τον περισσότερο κερδισμένο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας – μετά την αύξηση του μεγέθους πώλησης ομολόγων.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην Ασία, εκτός από τις μετοχές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία.

Χθες, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index χαμηλότερα , από τα υψηλά έξι ετών.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 59,71 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 Ιανουαρίου, μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων Elk Hills στην Καλιφόρνια, το έβδομο μεγαλύτερο στα ηπειρωτικά των ΗΠΑ, εξ αιτίας πυρκαγιάς. Σήμερα, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο έως 1,2%, και προσφάτως διαπραγματεύθηκαν στα 60,12 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα