Goldman: Προς άντληση 18,6 δισ. δολ. από fund εξαγορών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 12:54

ΠΟΣΟΝ πλέον των 18 δισ. δολ. από κεφάλαια εξαγορών, σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που επεδίωκε αρχικά, ενδέχεται να αντλήσει η Goldman Sachs Group Inc., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο της εταιρείας.

Η Goldman θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της και τα κεφάλαια που θα αντλήσει από επενδυτές και υπαλλήλους για εξαγορές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι να ολοκληρωθεί η άντληση κεφαλαίων τον επόμενο μήνα από την εταιρεία που εδρεύει στη Ν. Υόρκη.

Το κεφάλαιο της Goldman θα είναι τόσο μεγάλο όσο των κεφαλαίων της Blackstone Group LP και της Kohlberg Kravis Roberts & Co. μαζί. Αυτό ενδέχεται να καταστήσει την Goldman μόνιμη ηγέτιδα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, μεταξύ των εταιρειών εξαγορών και των επενδυτών επενδυτικής τραπεζικής όταν κάνουν προσφορές εξαγοράς εταιρειών.

Ο εκπρόσωπος της Goldman, Simon Eaton στο Λονδίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέματα. Η άντληση κεφαλαίων δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι εταιρείες εξαγορών ενδέχεται να αντλήσουν φέτος το ποσόν ρεκόρ των 230 δισ. δολ., 8,5% περισσότερα από το 2006, σύμφωνα με την Private Equity Intelligence Ltd. στο Λονδίνο. Τον περασμένο μήνα η Blackstone Stephen Schwarzman είπε ότι το τελευταίο κεφάλαιο θα είναι 20 δισ. δολ., καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα