Johnson & Johnson: Απομάκρυνση στελέχους για παράνομες πληρωμές

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 09:53

ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ υψηλόβαθμου στελέχους της σε θυγατρικές της σε δύο χώρες, μετά τις εσφαλμένες πληρωμές για το μάρκετινγκ ιατρικών μηχανημάτων, προχώρησε η Johnson & Johnson, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας στον κόσμο.

Οι πληρωμές αυτές παραβίασαν τις πολιτικές της εταιρείας και ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες που ορίζουν οι νόμοι, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η J&J είπε ότι ανακοίνωσε οικειοθελώς αυτό που συνέβη σε δύο μικρές αγορές χωρών στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ο Michael Dormer, 54 ετών, επικεφαλής του σκέλους ιατρικών συσκευών και διαγνωστικών παγκοσμίως συνταξιοδοτήθηκε και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη των παραβάσεων. Ο Dormer ήταν υπεύθυνος μιας δραστηριότητας που απέφερε 20,3 δισ. δολ. σε έσοδα, περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας πέρυσι. Το σκέλος ιατρικών συσκευών της εταιρείας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, κατασκευάζει stents για την καρδιά και τεχνητές αρθρώσεις γονάτων και γοφών.

Η J&J, αντικατέστησε άμεσα τον Dormer με τον Nicholas Valeriani. Στον Valeriani, που πήγε στην εταιρεία το 1978 και έφθασε να γίνει πρόεδρος των καρδιαγγειακών προϊόντων διεθνώς, προσετέθησαν και τα καθήκοντα του Dormer, σύμφωνα με την ανακοίνωση της J&J. O Jeffrey J. Leebaw, ένας από τους εκπροσώπους της J&J, αρνήθηκε χθες να κάνει περαιτέρω σχόλια για το θέμα.

Οι μετοχές της J&J σημείωσαν το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοδο 12%. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 9,9%.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 3,5% των καθαρών της κερδών το τέταρτο τρίμηνο, στα 2,17 δισ. δολ., αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων σκευασμάτων για τη σχιζοφρένεια και τις ημικρανίες, καθώς επίσης και των ορθοπεδικών εξαρτημάτων. Για το σύνολο της χρήσης τα κέρδη της και τα έσοδά της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Πέρυσι τα καθαρά κέρδη της J&J ήταν 11,1 δισ. δολ. ή 3,73 δολ. ανά μετοχή, Διεθνώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 5,6%, στα 53,3 δισ. δολάρια. Το 80% των εσόδων της ή 42,3 δισ. δολ., προήλθαν πέρυσι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι πωλήσεις της στο δυτικό ημισφαίριο της Γης, εκτός των ΗΠΑ, ήταν 3,5 δισ. δολ. και 7,2 δισ. δολ. ήταν οι πωλήσεις της στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής μαζί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα