«Αλματα» στην ψηφιακή στρατηγική

Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 13:27
UPD:13:54

Για άλματα στο θέμα της ψηφιακής στρατηγικής και της ευρυζωνικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος πριν από τη συνεδρίαση είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, προέβη στην εκτίμηση ότι το ποσοστό διείσδυσης από 0,1% το 2004 θα ανέλθει στο 7% το 2007. Δήλωσε ακόμη ότι το γρήγορο Ιντερνετ είναι σημαντικό και για την κοινωνία και για την οικονομία υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ανέφερε ότι η στρατηγική για την ψηφιακή σύγκλιση προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι στο υπουργείο του υλοποιούνται δυο σημαντικά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί 52.000 επιχειρήσεις.

Επίσης, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Ανάπτυξης για γρήγορο και φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σημειώνοντας ότι στα τέλη του 2006 υποβλήθηκαν 29.800 αιτήσεις και ενεργοποιήθηκαν οι 17.700.

Ο ρυθμός κατάθεσης των αιτήσεων από τους φοιτητές είπε ο κ. Σιούφας, φτάνει τις 150 την ημέρα και υπογράμμισε τη σημασία του γρήγορου Ιντερνετ για την κοινωνία της γνώσης.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης τόνισε πως έχουν γίνει άλματα στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από 40.000 συνδέσεις που υπήρχαν το 2004 είπε ο κ. Λιάπης, τώρα υπάρχουν 500.000, ενώ σημείωσε ότι ήδη εφαρμόζεται πρόγραμμα με διαγωνισμούς ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί το 90% της χώρας και να προωθηθεί το γρήγορο Ιντερνετ στην περιφέρεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας οι δεσμεύσεις σήμερα φτάνουν τα 690 εκατομμύρια ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν όταν παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 904 που υπήρχαν στο Γ΄ΚΠΣ.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι σημαντική και για την πάταξη της γραφειοκρατίας και για τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω των υπολογιστών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα