Επιστροφή σε θετική πορεία

Οι ανησυχίες για τα επιτόκια ψαλίδισαν τα κέρδη
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 00:01
UPD:00:43

ΜΕ ΚΕΡΔΗ έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι νέες ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις οδήγησαν τις μεταλλευτικές εταιρείες υψηλότερα, αλλά οι ανησυχίες για τα επιτόκια και η εξασθένηση στον τομέα real estate «ψαλίδισαν» τα κέρδη των μετοχών.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις θα αναζωπυρώσουν το ανοδικό ράλι του δείκτη Standard & Poor's 500.

Η έκρηξη δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση μιας αναμενόμενης επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των κερδοφοριών μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στο δείκτη Standard & Poor΄s 500 σε επίπεδο κάτω από το 10%.

Ο δείκτης S&P 500 έχει χάσει 1,2% από το υψηλό ρεκόρ εξαετίας που άγγιξε στις 7 Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Alcoa, που φημολογείται πως θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς και η 3Μ που σχεδιάζει αγορά μεγάλου αριθμού ιδίων μετοχών.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 0,2% στις 1.536,32 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,45% στις 6.381,80 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε τελικά στις 5.682,69 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 0,53% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 6.895,34 μονάδες, με άνοδο 0,52%. Οι εθνικοί δείκτες ενισχύθηκαν στις 14 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές.

Η British Land κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο καθώς η αξία των ακινήτων του ομίλου αυξήθηκε λιγότερο του προσδοκώμενου.

Η σημαντική άνοδος των μεταλλευτικών BHP Billiton και Rio Tinto Group λειτούργησε ως ανάχωμα στην πτώση και περιόρισε τις ρευστοποιήσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη Dow Jones Stoxx 600.

Η BHP, η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία παγκοσμίως ενισχύθηκε 2,2%, ενώ η Rio Tinto Group, η τρίτη μεγαλύτερη, αποκόμισε κέρδη της τάξης του 2,8%.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης κέρδισε 2%, εν όψει της ένταξής της στο δείκτη Nasdaq-100 σήμερα, σε αντικατάσταση της American Power Conversion.

Ο Niikkei προσέγγισε υψηλό πενταετίας με κέρδη 0,67%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα