Societe Generale: Αύξηση των κερδών από τον δανεισμό στο εξωτερικό

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 08:51

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κατά 6,3% καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale SA, αποτέλεσμα του μεγαλύτερου δανεισμού καταναλωτών στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων από την εταιρική και τραπεζική επενδυτική.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,18 δισ. ευρώ (1,54 δισ. δολ.) ή 2,71 ευρώ ανά μετοχή, από 1,11 δισ. ευρώ ή 2,69 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από τηλεφώνου και ηλεκτρονικού μηνύματος από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν στο 1,24 δισ. ευρώ. Το κόστος και οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια, υπερέβησαν τις προβλέψεις.

Πέρυσι η Societe Generale δαπάνησε πλέον των 2 δισ. ευρώ για εξαγορές εκτός Γαλλίας, όπου τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και η αύξηση του ανταγωνισμού πιέζουν τα περιθώρια δανεισμού. Οι εξαγορές σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, περιόρισαν επίσης την εξάρτησή της από την επενδυτική τραπεζική, που αποτέλεσε το ήμισυ των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της Societe Generale στο σκέλος καταναλωτικής πίστης διεθνώς, αναρριχήθηκαν 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 132 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη της στο δίκτυο λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία, υποχώρησαν 1,9%. Τα κέρδη της από την εταιρική και επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν 17%, καθώς τα κέρδη από τις μετοχές και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν τα παράγωγα, σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Οι μετοχές της Societe Generale σημείωσαν πέρυσι άνοδο 22%, υπερβαίνοντας την άνοδο 15% των 72 μετοχών που απαρτίζουν τον

Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, την ίδια χρονική περίοδο. Η δανείστρια, έχει χρηματιστηριακή αξία 64,4 δισ. ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:15 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα, τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στις 8:30 π.μ. στα γαλλικά και στις 5 μ.μ. στα γαλλικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα