Gaz de France: 21% υψηλότερα κέρδη από το ακριβότερο φυσικό αέριο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 10:08

ΑΥΞΗΣΗ 21% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα έσοδα της Gaz de France SA, της μεγαλύτερης εταιρεία διαχείρισης δικτύου φυσικού αερίου της Ευρώπης, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών φυσικού αερίου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 27,6 δισ. ευρώ (36 δισ. δολ.) από 22,9 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της θα έφθαναν στα 28,5 δισ. ευρώ.

Η Gaz de France προσπαθεί να συγχωνευθεί με τη Suez SA, διαχειρίστρια της μεγαλύτερης εταιρείας προμηθειών ηλεκτρικού ρεύματος του Βελγίου και δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ύδρευσης στον κόσμο. Τις 23 Ιανουαρίου η εταιρεία είπε ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους για το 2006 με καθαρά κέρδη 2,2 δισ. ευρώ, παρά τις αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην Ευρώπη.

Η Gaz de France, πρώην κρατικό μονοπώλιο στην αγορά φυσικού αερίου της Γαλλίας, είπε επίσης ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της θα υπερβούν τα 5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα κέρδη της για τη χρήση του 2006 στις 13 Μαρτίου.

Το εννεάμηνο τα έσοδα της εταιρεία ανήλθαν στα 19,11 δισ. ευρώ. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση. Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου, η Suez ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της το 2006, ανήλθαν σε 44,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα