Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 10:12
UPD:10:27

Praxis International: «Θετικά αναμένουμε ότι θα κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών αγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Fortius Finance: «Η χθεσινή ανακλαστική αντίδραση μετά από σωρευτικές απώλειες 4,04% ή 193,92 μονάδων μπορεί να μετατραπεί σε ανάκαμψη στην περίπτωση εκείνη που ο ΓΔ υπερβεί τις 4.680 μονάδες ή ο FTSE/ASE-20 τις 2.575 μονάδες.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αύξηση της ζήτησης είναι αφενός η διατήρηση του θετικού κλίματος στο εξωτερικό (περαιτέρω άνοδος των δεικτών) και οι θετικές εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις (αποτελέσματα 12μήνου, συγχωνεύεις & εξαγορές). Τα οικονομικά στοιχεία 12μήνου της Coca Cola 3E που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το ΓΔ, με την κίνησή του ωστόσο να εξαρτάται περισσότερο από την κίνηση των τραπεζών και του ΟΤΕ.

Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε αρχικά την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τους προαναφερθέντες παράγοντες συμπεριλαμβανομένου και της κίνησης των ξένων δεικτών. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να επικεντρωθεί στην κατάθεση του Ben Bernanke στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αντέδρασε θετικά μετά από πέντε ημέρες πτωτικής πορείας, ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές. Στα θετικά της ημέρας, η εντυπωσιακή άνοδος των μετοχών της Ελληνικής Τεχνοδομικής, μετά τη συνένωση της εταιρείας με την Παντεχνική. Για σήμερα αναμένουμε οι τιμές να κινηθούν γύρω από τα παρόντα επίπεδα προσπαθώντας να εξισορροπήσουν τις απώλειες των τελευταίων ημερών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα