Πετζετάκις: Ορόσημα η συμφωνία με Wavin και η σύναψη νέου δανείου

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 10:19

Σε συνεχή διαβούλευση με τις πιστώτριες τράπεζές της βρίσκεται η Πετζετάκις Α.Ε. από τις 7.9.2006, όταν υπεγράφη το σχετικό προσύμφωνο με την ολλανδική Wavin για την πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων.

Η Πετζετάκις, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, επιδιώκει η σύναψη της τελικής συμφωνίας με τη Wavin να συμπέσει με τη συνολική αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.

Για το λόγο αυτό, η Πετζετάκις έχει υποβάλει για διαπραγμάτευση από τον Οκτώβριο του 2006 στις πιστώτριες τράπεζες τους σχετικούς όρους της εν λόγω αναχρηματοδότησης. Το μεγαλύτερο μέρος του τελικού τιμήματος από την Wavin προβλέπεται να δοθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δανειακών οφειλών της εταιρείας, ενώ το εναπομένον υπόλοιπο των δανείων της θα αναχρηματοδοτηθεί με νέο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο με συμμετοχή όλων των πιστωτριών τραπεζών της. Ως εξασφάλιση στο εν λόγω δάνειο παρέχεται από την εταιρεία, μεταξύ άλλων, και ενέχυρο επί των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας στη Ν. Αφρική.

Μετά την ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου εκ μέρους της Wavin, η τελική προσφορά της προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων του Ομίλου στην Ελλάδα το ποσό των 49 εκ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους ευρώ τέσσερα εκατ. ευρώ εξαρτάται από την επίτευξη συγκεκριμένων μελλοντικών οικονομικών στόχων.

Η εν λόγω προσφορά, πριν από την υποβολή της προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, υποβλήθηκε ήδη, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για έγκριση σε όλες τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας και αναμένονται οι απαντήσεις τους. Υπογραμμίζεται ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας.

Η Πετζετάκις, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, θεωρεί την εν λόγω πώληση στην Wavin και τη σύναψη του νέου κοινοπρακτικού της δανείου ορόσημα για την περαιτέρω πορεία της, καθώς θα επαναφέρουν την οικονομική της σταθερότητα και θα ενισχύσουν σημαντικά τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα