Seatrade Award Winner 2021 η κα. Σεμίραμις Παληού

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 07:23
UPD:07:27

Στην κα. Σεμίραμις Παληού απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο  «Newcomer of the Year Award», των Seatrade Award Winners 2021. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε το πηδάλιο της της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν παγκόσμια προτεραιότητα, ενώ και τον φετινό Μάρτιο ανέλαβε καθήκοντα  διευθύνουσας συμβούλου στην εταιρεία Diana Shipping, που ίδρυσε ο πατέρας Σύμον Παληός, και η οποία είναι εισηγμένη στο NYSE.

Η κα. Παληού, newcomer στην ναυτιλία δεν είναι, αφού  διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, την τεχνική διαχείριση και τα πληρώματα. Από το 1996 μέχρι και το 1998 εργάστηκε στο Lloyd’s Register, ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην Diana Shipping Agencies, για δέκα περίπου χρόνια. Από τον Μάρτιο του 2015 είχε εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Chief Operating Officer και από τον Οκτώβριο του 2019 αναπληρώτρια CEO.

Μάλιστα η Diana έκανε τις τελευταίες ημέρες νέα κίνηση στη «σκακιέρα» της αγοράς με την απόφαση για  spin-off  για τρία από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της Diana  σε μια νέα εταιρεία, την OceanPal Inc., αιτήθηκε την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, και η οποία έγινε δεκτή. Όπως σημείωσε η κα. Παληού: «Το spin-off για το 100% των μετοχών της OceanPal αντιπροσωπεύει μία σημαντική επιστροφή αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η διανομή μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, ενώ η Diana θα συνεχίσει να εστιάζει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Όσον αφορά το περιβάλλον η κα. Παληού η οποία εκτός από πρόεδρος της Helmepa είναι και αντιπρόεδρος της Intermepa, δηλώνει:  «Σήμερα που το περιβάλλον και η κοινωνική ευθύνη αποτελούν θέματα πρωτίστης σημασίας για το επιχειρείν, είναι η ώρα της HELMEPA να ενισχύσει το ρόλο της ως συνοδοιπόρος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας σε μια κοινή προσπάθεια για την επιτευξη των στόχων βιωσιμότητας, όπως έχουν καθορισθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με την «Ατζέντα 2030» των Ηνωμένων Εθνών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα