Πιστωτικές διευκολύνσεις σε πλημμυροπαθείς

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 14:14

Την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις προς αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις στους Νομούς Ιωαννίνων, Καστοριάς, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και από πλημμύρες στους Νομούς Μαγνησίας και Φθιώτιδας, προβλέπουν αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από:

- τις πλημμύρες που προκλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2006 στα διοικητικά όρια των Δήμων Αγριάς, Αισωνίας, Αργαλαστής, Αρτέμιδας, Αφετών, Βόλου, Ιωλκού, Κάρλας, Μηλέων, Ν. Ιωνίας, Πορταριάς, Σηπιάδος, Σκιάθου, Φερών και στην Κοινότητα Μακρινίτσης του Νομού Μαγνησίας. Καθώς και του Δήμου Αγ. Κωνσταντίνου και του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγ. Σεραφείμ του Δήμου Μώλου του Νομού Φθιώτιδας.

- τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2005 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χαροκοπίου του Δήμου Παμβώτιδας του Νομού Ιωαννίνων.

- τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν τα έτη 2004 και 2005 στον οικισμό Κεφαλαρίου του Δήμου Καστοριάς του Νομού Καστοριάς.

- τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν το έτος 2005 στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αμβρακίας, Αργυρού Πηγαδιού, Κονίσκης και των οικισμών ¶μπλας και Αμπελιών του Δημοτικού Διαμερίσματος Κοκκινοβρύσης του Δήμου Θέρμου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

- τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2005 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πραμάντων του Δήμου Πραμάντων του Νομού Ιωαννίνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα