Προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 14:15

Tις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής που καθορίζονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου των φορολογούμενων και των εταιριών. Ειδικότερα οι προθεσμίες αυτές είναι οι ακόλουθες:

* Από 1 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου για φορολογούμενους με εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων, από κινητές αξίες, από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε. με έγκριση ισολογισμού μέσα στο 2006, καθώς και επαγγελματίες που ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα με βιβλία Α’ - Β’ κατηγορίας ή χωρίς βιβλία, κύριοι ή κάτοχοι Ε.Ι.Χ. ή ημιφορτηγού Ι.Χ. κλπ., εφόσον δεν απαλλάσσονται για την τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ή τους βαρύνει το τεκμήριο αγοράς τους, όσοι δεν έχουν εισοδήματα και όσοι υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης Ε9 και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση σε άλλη ημερομηνία από άλλη αιτία.

* Από 2 Απριλίου έως 18 Απριλίου για φορολογούμενους με γεωργικό εισόδημα ή εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης.

* Από 16 Απριλίου έως 30 Απριλίου για φορολογούμενους με εισοδήματα από ατομική εμπορική επιχείρηση και ελεύθερους επαγγελματίες με λογιστικά βιβλία Γ’ κατηγορίας, εφόσον η διαχειρ. περίοδος έληξε μέσα στους μήνες 11ο και 12ο του έτους 2006.

* Από 2 Μαίου έως 16 ΜΜαίου για φορολογούμενους με εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρία ή κοινοπραξία ή κοινωνία, με βιβλία Α’, Β’, Γ’ κατηγ., εφόσον η διαχειρ. περίοδος έληξε μέσα στους μήνες 11ο και 12ο έτους 2006, αντιπρόσωποι, πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς για τα συγγραφικά δικαιώματα, πράκτορες και αντιπρόσωποι τραπεζών, εισοδήματα μελών Δ.Σ. Α.Ε. και φορολογούμενοι που δεν κατοικούν στην Ελλάδα αλλά υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση.

* Από 3 Μαίου έως 1 Ιουνίου για μισθωτούς, συνταξιούχους, αξιωματικους ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων, φορολογούμενους με εισοδήματα της αλλοδαπής, καθώς και κατοίκους εξωτερικού με εισοδήματα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιριών, κοινωνιών αστικού δικαίου, κοινοπραξιών, αστικών εταιριών, συμμετοχικών και αφανών εταιριών οι προθεσμίες είναι οι ακόλουθες:

* Από 2 Απριλίου έως 18 Απριλίου όταν τηρούνται βιβλία Α ή Β καηγορίας ή δεν τηρούνται βιβλία.

* Μέχρι τις 16 Απριλίου ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ:

-Οταν τηρούνται βιβλία Γ’ κατηγορίας και η διαχειριστική περίοδος έληξε τους μήνες 11ο και 12ο του έτους 2006.

-Αν η εταιρεία έχει αντικείμενο την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιριών ή τη μεσιτεία ασφαλειών ή αν συμμετέχει σε εταιρία ή κοινοπραξία με Γ’ κατηγορίας βιβλία και η διαχειριστική περίοδος έληξε τους μήνες 11ο και 12ο του έτους 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα