Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 11:19
UPD:11:20
REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με οριακές μεταβολές (-0,01%). Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,07% στις 15.941 μονάδες. Ο γαλλικός CAC διαπραγματεύεται στο +0,01% και τις 6.927 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.258 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης FTSE κινείται με οριακά κέρδη 0,07%.

Η μετοχή της BMW υποχωρεί κατά 0,8%, και ενώ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη αν και επανέλαβε την προειδοποίησή της για την παγκόσμια έλλειψη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa σημειώνει άνοδο 5,2% αφού κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά από την κρίση του κορονοϊού, χάρη στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι πετρελαϊκές μετοχές κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη STOXX 600, με πτώση 1,8%, καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων για μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού και προϊόντων διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, και ενώ αυξάνεται η πίεση προς τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα