BNP Paribas: 29% η αύξηση των κερδών

Από την επενδυτική τραπεζική και την ιταλική BNL το 2006
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 09:18

ΑΥΞΗΣΗ 29% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, BNP Paribas SA, αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από την επενδυτική τραπεζική και την αύξηση των δανείων προς του καταναλωτές, μετά την εξαγορά της ιταλικής τράπεζας, Banca Nazionale del Lavoro SpA.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,72 δισ. ευρώ (2,26 δισ. δολ.) από 1,34 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 1,59 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 25%, φθάνοντας στα 7,05 δισ. ευρώ.

Η BNP Paribas, που προσέλαβε 600 ανθρώπους για το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής πέρυσι, θα συνεχίσει να κάνει προσλήψεις το 2007 για να αναπτύξει τη δραστηριότητα στα παράγωγα και τις σταθερές επενδύσεις, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Baudouin Prot, σε συνέντευξή του. Ο Prot, που αγόρασε πέρυσι την Banca Nazionale del Lavoro με έδρα τη Ρώμη, είπε επίσης ότι τα έσοδα από την καταναλωτική πίστη θα συνεχίσουν να αυξάνονται στην Ιταλία και τη Γαλλία, αλλά και ελαφρώς στις ΗΠΑ, φέτος.

Τα προ φόρων κέρδη από το σκέλος της εταιρικής και της τραπεζικής επενδυτικής αυξήθηκαν 39%, ενώ τα κέρδη από το σκέλος συμβουλευτικών υπηρεσιών και των αγορών, σημείωσαν άνοδο 50%. Τα κέρδη από το δίκτυο της τράπεζας στη Γαλλία αυξήθηκαν 8% ενώ τα προ φόρων κέρδη από τη λιανική τραπεζική διεθνώς, εξαιρουμένης της BNL, σημείωσαν αύξηση 13%. Τα κέρδη από τη διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκαν 20%.

Η δανείστρια ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα 3,10 ευρώ ανά μετοχή για το προηγούμενο έτος, 19% υψηλότερο από το μέρισμα το 2005. Οι μετοχές της BNP Paribas, σημείωσαν άνοδο 18% πέρυσι, έναντι ανόδου 17% που σημείωσαν την ίδια περίοδο οι 72 μετοχές που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Η τράπεζα θα παραχωρήσει σήμερα στις 8:15 π.μ., ώρα Παρισίων, συνέντευξη Τύπου και θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στα γαλλικά στις 10:30 π.μ. και στα αγγλικά στις 5:15 μ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα