Τelenor: Σχεδόν τετραπλάσια κέρδη το δ' τρίμηνο

Αποτέλεσμα της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 09:28

ΣΧΕΔΟΝ τετραπλάσια κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η νορβηγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telenor ASA, μετά την αύξηση των πελατών της σε χώρες όπως το Μπανγκλαντές.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 6,184 δισ. νορβηγικές κορώνες (1,006 δισ. δολ.) ή 3,68 κορώνες ανά μετοχή, από 1,695 δισ. κορώνες ή 1 κορώνα ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της εταιρείες, η οποία έχει περισσότερους από 100 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, σημείωσαν αύξηση 30%, φθάνοντας στα 24,535 δισ. νορβηγικές κορώνες.

Η Telenor, επεκτάθηκε μέσω εξαγορών σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Σερβίας, για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη, καθώς η ζήτηση για τις κλασσικές υπηρεσίας τηλεφωνίας συρρικνώνονται. Στις σκανδιναβικές αγορές τα περισσότερα τηλέφωνα γίνονται μέσω κινητών και ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jon Baksaas, μείωσε τις θέσεις εργασίας στο σκέλος σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας για να περιορίσει το κόστος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 19 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την SME για λογαριασμό της TDN Finans, οι εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 5,84 δισ. νορβηγικές κορώνες σε πωλήσεις 24,72 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν σχεδόν διπλάσια άνοδο πέρυσι, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 24 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Services Index. Η χρηματιστηριακή αξία της Telenor είναι 226 δισ. νορβηγικές κορώνες. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Οσλο.

Η προσπάθεια να μπει σε νέες αγορές βοήθησαν την Telenor να επεκταθεί ταχύτερα από τη σουηδική TeliaSonera AB. Με βάση τις πωλήσεις η νορβηγική εταιρεία ξεπέρασε την σουηδική ανταγωνίστριά της πέρυσι και κατέστη η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, Ωστόσο η TeliaSonera με έδρα τη Στοκχόλμη, ακόμη ηγείται σε χρηματιστηριακή αξία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα