Diageo: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 11:21

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη στο σύνολο του έτους, αποτέλεσμα των πωλήσεων του ουΐσκυ, Johnnie Walker και της βότκας Smirnoff στις ΗΠΑ και την Ασία, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, Diageo Plc.

Οι μετοχές της σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών μετά τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο ότι τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των εξαγορών, θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά 8% τη χρήση έως και τον Ιούνιο. Η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας σε αυτή τη βάση, ήταν 7%.

Η Diageo, όπως και η ανταγωνίστριά της, Pernod Ricard SA, διέθεσε περισσότερους πόρους για επέκταση εκτός Ευρώπης μετά τη μείωση της ζήτησης για την μπύρα της Guinness και τα ποτά που έχουν συστατικό τους τη βότκα Smirnoff, στην περιφέρεια. Η βρετανική εταιρεία δαπάνησε περισσότερα για διαφήμιση στη Β. Αμερική, την πιο κερδοφόρα αγορά της. Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη υποχώρησαν 23%, μετά την απουσία κερδών από την πώληση μεριδίου της στην General Mills Inc., που δεν επαναλήφθηκε, σύμφωνα με την Diageo.

Οι μετοχές της Diageo σημείωσαν άνοδο έως 46 πένες, ποσοστό 4,5%, φθάνοντας στις 1.067 πένες η μία στο Λονδίνο. Κλείσιμο σε αυτά τα επίπεδα θα αποτελεί την μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Μαρτίου του 2003. Το 2006 οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 19%, περίπου την ίδια με τις μετοχές της Pernod, παραγωγού του τζιν Beefeater και δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ποτών στον κόσμο.

Τα λειτουργικά κέρδη εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, σημείωσαν άνοδο 8%, φθάνοντας στο 1,3 δισ. λίρες στερλίνες (2,6 δισ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Diageo.

Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 895 εκατ. λίρες ή 32,6 πένες ανά μετοχή από 1,17 δισ. λίρες ή 40,4 πένες ανά

Οι καθαρές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 1,6%, φθάνοντας στα 4,02 δισ. λίρες και η ποσότητα αλκοόλ που πουλήθηκε αυξήθηκε κατά 4%.

Η Diageo διατήρησε το σχέδιο για την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 1,4 δισ. λιρών Αγγλίας φέτος και είπε ότι θα αγοράσει επιπλέον μετοχές 1 δισ. λιρών κατά την επόμενη οικονομική χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα