ΑΒΒ: Χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών τα κέρδη

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 13:57

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της ABB Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων ηλεκτρισμού στον κόσμο, καθώς η εταιρεία είχε λιγότερο κερδοφόρες παραγγελίες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της, τα μέγιστα από τις 4 Ιανουαρίου, μετά την ανακοίνωση ότι το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν στα 422 εκατ. δολ., λιγότερο των προβλέψεων για κέρδη ύψους 491 εκατ. δολ., που εκτιμούσαν ότι θα εμφανίσει επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα λειτουργικά κέρδη της ΑΒΒ με έδρα τη Ζυρίχη, υποχώρησαν κατά 1%, στο 10,4% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Fred Kindle, 47 ετών, προβλέπει ότι ο ρυθμός των παραγγελιών ενδέχεται να είναι συγκρατημένος το 2007, καθώς έπεσε εκτός των προβλέψεων για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Οι μετοχές της ΑBB υποχώρησαν 85 σεντίμ, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 22,6 ελβετικά φράγκα η μία, στις 11:17 π.μ., τοπική ώρα. Συνολικά μέσα σε έξι μήνες, σημείωσαν άνοδο 38%, έναντι ανόδου 28% των μετοχών της Siemens AG, της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, με έδρα το Μόναχο και 14% της Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο. Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΒΒ, είναι 50 δισ. ελβετικά φράγκα (40 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα