Κ. Καραμανλής: Πρώτη προτεραιότητα η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 14:54
UPD:15:10

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένας ευρύς, ανοικτός διάλογος για τα προβλήματα, τις προοπτικές και το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. Θέλουμε από το διάλογο αυτό να προκύψουν, με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση, οι προτεραιότητες μιας μελλοντικής - και πάντως μετά τις επόμενες εκλογές - κοινωνικά δίκαιης μεταρρύθμισης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος», σημείωσε στην ομίλια του ο κ. Καραμανλής, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον συμπληρωματικό ρόλο που μπορεί και πρέπει -όπως είπε- να διαδραματίσει ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε..

Επιβράβευση της κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

«Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και τα εύσημα προς τους επιχειρηματίες του χώρου της ιδιωτικής "ασφάλισης" αποτελούν επιβράβευση της κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Η ιδιωτική "ασφάλιση" δεν είναι "συναρωγός" στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, ούτε το βελτιώνει ούτε το συμπληρώνει. Η ύπαρξη και λειτουργία της αποσκοπεί στο κέρδος και η ανάπτυξή της οφείλεται στην έλλειψη ουσιαστικής καθολικής κοινωνικής ασφάλισης, στον περιορισμό και το διαρκές χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην παραπέρα μείωση των κοινωνικών παροχών και την αύξηση του κόστους τους. Οδηγούν στην μείωση του ήδη ισχνού εισοδήματός των εργαζομένων. Αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ΚΚΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα