Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: «Τέλος στο «χαρτοβασίλειο» με τον νέο Κώδικα Βιβλίων. Με πολυσέλιδη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιείται ο ΚΒΣ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κλείδωσε» ο νόμος-πλαίσιο. Κατατίθεται στη Βουλή αρχές Μαρτίου το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Νέες αντικειμενικές με πολλές γκρίνιες από τους εργολάβους. Αναπροσαρμογή 25%-30% ανακοινώνεται εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τρίτη».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος κώδικας βιβλίων. Εισάγονται απλουστεύσεις που αποσκοπούν στην άρση των δυσλειτουργιών».

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: «Ολη η αλήθεια για τη Σοφοκλέους. Τα πέντε κλειδιά που θα κρίνουν την πορεία των μετοχών».

Κώδικας Βιβλίων

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Τριπλό όφελος, το οποίο συνίσταται σε εξοικονόμηση χρόνου, σε μικρότερο διαχειριστικό κόστος και σε "φιλικότερη Εφορία" προκύπτει από την ενεργοποίηση του νέου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Με βάση τις διατάξεις του νέου ΚΒΣ, που δημοσιοποίησε χθες με εγκύκλιό του ο υφ. Οικονομικών Αντ. Μπέζας, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων".

Σοφοκλέους

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ αναφέρει ότι "Πέντε κλειδιά είναι εκείνα που ανοίγουν τα... παράθυρα στο μέλλον για τη Σοφοκλέους, η οποία σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα εμφανίζεται να έχει μπει στο "κανάλι" των έντονων διακυμάνσεων και της αυξημένης μεταβλητότητας των τιμών. Οι παράμετροι-κλειδιά για το ΧΑ είναι η πορεία των διεθνών αγορών, οι ροές κεφαλαίων από το εξωτερικό, τα εγχώρια deals, η κερδοφορία και ο τραπεζικός πόλεμος. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ΧΑ θα γνωρίσει αρκετά σκαμπανεβάσματα τους αμέσως επόμενους μήνες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα