Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα επίπεδα ρεκόρ, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδήγησαν χαμηλότερα τις ιαπωνικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ενδέχεται να διατηρήσει αμετάβλητα αύριο τα επιτόκια, μετά την πίεση των πολιτικών να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη

Οι μετοχές της Kookmin Bank, της μεγαλύτερης δανείστριας της Ν. Κορέας κινήθηκαν πτωτικά, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι τα πρόσφατα κέρδη ήταν υπερβολικά σε σύγκριση με τα δυνητικά κέρδη. Οι μετοχές της Foster's Group Ltd., της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Αυστραλίας, κινήθηκαν πτωτικά μετά την αποτυχία της, να σημειώσει υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,3%, φθάνοντας στις 146,54 μονάδες, στις 11:28 π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, απώλεσε 0,6%, φθάνοντας στις 17.841,38 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,6%.

Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Rinker Group Ltd. μετά την ανακοίνωση της Vulcan Materials Co. ότι θα αγοράσει την Florida Rock Industries Inc. προς 4,6 δισ. δολ. αυξάνοντας την αισιοδοξία ότι η Cemex SAB ενδέχεται να αυξήσει την προσφορά της για την εξαγορά της Rinker.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Κορέας και τις Φιλιππίνες. Σήμερα κλειστές είναι οι αγορές για τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα