EMI: Προσέγγιση από την Warner Music για εξαγορά

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 10:14

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για την εξαγορά της δέχθηκε από την Warner Music Group Corp., σε λιγότερο από ένα έτος, μετά την εγκατάλειψη των προσπαθειών για να εξαγοράσει η μία την άλλη, η δισκογραφική εταιρεία της Βρετανίας EMI Group Plc, η οποία, αναθεώρησε προς τα κάτω δύο φορές φέτος τις προβλέψεις της,

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πρόταση για να εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της EMI, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο

Οι εταιρείες έκαναν εκατέρωθεν προσφορές πέρυσι, πριν εγκαταλείψουν τις προσπάθειες αυτές τον Ιούλιο, καθώς υπήρχε ανησυχία ότι η συγχώνευσή τους δεν θα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι τελευταίες προσφορές αξιολόγησαν τις εταιρείες στα περίπου 4,6 δισ. δολ. την κάθε μία.

Οι πωλήσεις της EMI και της Warner που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, μειώθηκαν από τότε που η μία ήθελε να εξαγοράσει την άλλη. Την εβδομάδα που πέρασε η ΕΜΙ είπε ότι οι πωλήσεις της στο δισκογραφικό σκέλος στο σύνολο της χρήσης θα μειωθούν 15% και τα κέρδη θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών. Η εταιρεία προέβλεψε τον περασμένο μήνα μείωση 10% των πωλήσεών της.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η ΕΜΙ έθεσε τέλος στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της από την Permira Advisers LLP, μετά την αποτυχία συμφωνίας στην τιμή.

Στις 8 Φεβρουαρίου η Warner είπε ότι οι πωλήσεις στο δισκογραφικό της σκέλος θα υποχωρήσουν 13% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς η ζήτηση για νέες κυκλοφορίες ήταν κατά τι χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος. Πριν από ένα έτος η Warner κυκλοφόρησε άλμπουμ της Madonna, του James Blunt και της Enya. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Edgar Bronfman Jr. έκανε πιο κερδοφόρες συμφωνίες για πωλήσεις ψηφιακής μουσικής, που αύξησαν στα 100 εκατ. δολ. ή 11% τα έσοδα.

Η EMI, που κυκλοφόρησε άλμπουμ των Robbie Williams και Norah Jones το δεύτερο εξάμηνο, είπε στις 14 Φεβρουαρίου, είπε ότι αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου μείωση του επιπέδου της αγοράς και ιδιαίτερα υψηλή επιστροφή προϊόντων. Η ΕΜΙ απομάκρυνε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της στις 12 Ιανουαρίου, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις την περίοδο των εορτών. Απέτυχε να κυκλοφορήσει άλμπουμ με υψηλές πωλήσεις στις ΗΠΑ και έχασε έσοδα εξ αιτίας της πειρατείας.

Την εβδομάδα που πέρασε η ΕΜΙ ανακοίνωσε ότι το μερίδιο αγοράς των CD στη Βόρειο Αμερική μειώθηκε 20%, επικαλούμενη στοιχεία της Nielsen Soundscan.

Το πρώτο εξάμηνο η EMI ανακοίνωσε ζημίες 30,6 εκατ. λιρών τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν 6,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα