Βραβεύτηκε από το International Propeller Club ο πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 13:41
UPD:14:39

Την τιμητική της είχε φέτος η Ελλάδα, στις βραβεύσεις του International Propeller Club. Από τα τρία βραβεία που απονεμήθηκαν τα δύο κατέληξαν σε ελληνικά χέρια. «Μέλος» της χρονιάς αναδείχθηκε ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός που είναι μέλος του Propeller Club του Πειραιά.

Ο κ. Φαφαλιός πρόεδρος της Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού φορτίου (Intercargo), καθώς και επικεφαλής μιας παραδοσιακής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας της Fafalios Shipping. Η οικογένεια Φαφαλιού ασχολείται με την ναυτιλία  από το 1860.  

Το 2020, ο κ. Φαφαλιός επιλέχθηκε από τη Lloyd's List ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η ασφάλεια των ναυτικών και το περιβάλλον ήταν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του. Έδωσε αγώνα, για να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του COVID-19, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προστασία των ναυτικών που παρέμειναν επί πολλούς μήνες στα πλοία  λόγω των μεγάλων προβλημάτων που σχετίζονται με τις αλλαγές πληρώματος.

Η εκλογή του Δημήτρη Φαφαλιού στην προεδρία της Intercargo για πρώτη φορά το 2018, και ήταν ο τρίτος στη σειρά έλληνας πρόεδρος της Ένωσης.  Είχαν προηγηθεί οι κ.κ Γιάννης Πλατσιδάκης και Νικ Παπαδάκης.

Το δεύτερο ελληνικό βραβείο πήρε το Propeller Club Πειραιά το οποίο αναδείχθηκε ως International Propeller Club of the Year ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 72 συνολικά Clubs. Την διάκριση αυτή απεσπασε το ελληνικό Club, με το πέρας των εργασιών του 95ου ετήσιου παγκόσμιου online Συνεδρίου του International Propeller Club of USA,

Τη σημαντική αυτή διάκριση συμπλήρωσε η εκλογή του προέδρου του Propeller Club Πειραιά Κωστή Φραγκούλη, ως ενός εκ των Αντιπροέδρων του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου του International Propeller Club.

Το τρίτο βραβείο ως ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς έλαβε ο κ. Eric Roger Dawicki ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Northeast Maritime Institute (NMI) από το 1995.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα