Cadbury Schweppes: Στα ύψη τα κέρδη το 2006

Από την πώληση του σκέλους αναψυκτικών στην Ευρώπη
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 11:47

ΑΥΞΗΣΗ 53%, αποτέλεσμα της πώλησης του σκέλους αναψυκτικών στην Ευρώπη, προς 2,2 δισ. δολ., εμφάνισαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της παρασκευάστριας του σοκολατούχου Dairy Milk, Cadbury Schweppes Plc.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,17 δισ. λίρες (2,29 δισ. δολ.) ή 55,9 πένες ανά μετοχή, από 765 εκατ. λίρες ή 36,9 πένες ανά μετοχή το 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν σε 1,14 δισ. λίρες στερλίνες. Αύξηση 15% σημείωσαν τα έσοδά της, φθάνοντας στα 7,43 δισ. λίρες, αποτέλεσμα της εξαγοράς εταιρειών εμφιάλωσης σόδας στις ΗΠΑ.

Η Cadbury πούλησε το ευρωπαϊκό σκέλος ποτών πέρυσι, για να επενδύσει στην πώληση νέων προϊόντων στις ΗΠΑ, όπου ανταγωνίζεται την Coca-Cola Co. και την PepsiCo Inc., τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών στον κόσμο. Επίσης η εταιρεία λανσάρισε τις τσίχλες Trident και Dentyne στη Βρετανία για να εξισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων σοκολάτας.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν 12%, φθάνοντας στα 738 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα