Iαπωνία: Απώλειες των ομολόγων μετά την αύξηση των επιτοκίων

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 07:37

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν τα κρατικά ομόλογα της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998, με στόχο τον περιορισμό των εταιρικών επενδύσεων.

Οι διετείς αποδόσεις αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του μηνός, καθώς ο διοικητής της Bank of Japan (BOJ) και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, ψήφισαν σήμερα για την αύξηση των επιτοκίων στο 0,5%. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τις προβλέψεις 25 από τους 52 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, μετά από έκθεση την εβδομάδα που πέρασε και έδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη το προηγούμενο τρίμηνο είχε τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών.

Η απόδοση 0,8% των ομολόγων λήξης τον Φεβρουάριο του 2009, αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 0,815% στις 2:20 μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) σύμφωνα με την Japan Bond Trading Co. Πριν οι αποδόσεις σημείωσαν άνοδο 0,82%, τη μεγαλύτερη για ομόλογα διετούς διάρκειας από τις 16 Ιανουαρίου. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η απόδοση 1,7% των ομολόγων που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2016, σημείωσε άνοδο 1,5 μονάδα βάσης, φθάνοντας στο 1,72%.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, μετά την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών από τη μεγαλύτερη υποχώρησή τους σε μία δεκαετία, σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων των εταιρειών. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 4,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις 15 Φεβρουαρίου, υψηλότερα των προβλέψεων για αύξηση 3,8%.

Η BOJ θα ανακοινώσει την εκτίμησή της για τον Φεβρουάριο, σήμερα στις 3 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, πριν από την ομιλία του διοικητή της τράπεζας στους δημοσιογράφους στις 3:30 μ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα