Δεύτερη ημέρα υποχώρησης του αργού

Mετά τις προβλέψεις για υψηλότερες θερμοκρασίες στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 07:56

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για δεύτερη ημέρα σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ο πιο ζεστός καιρός στις ανατολικές ΗΠΑ και την Ευρώπη, περιόρισε την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Η ζήτηση για θέρμανση στις βορειοανατολικές ΗΠΑ θα είναι 3% πάνω από το φυσιολογικό την εβδομάδα που λήγει στις 27 Φεβρουαρίου, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 8,4% πάνω από τον μέσον όρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Weather Derivatives στις 20 Φεβρουαρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου υποχώρησε έως 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 58,55 δολ. και διαπραγματεύθηκε στα 58,64 δολ. το βαρέλι, 21 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Yόρκης (Nymex) στις 12:14 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,01 δολ., ποσοστό 1,7%, κλείνοντας χθες στα 58,85 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησαν χθες 1,32 δολ., ποσοστό 2,2%, για να κλείσουν στα 58,07 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Τα συμβόλαια του Μαρτίου έληξαν χθες. Οι τιμές του πετρελαίου είναι 4,5% χαμηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι ημερήσιες αυξομειώσεις των συμβολαίων του αργού διευρύνονται. Τα συμβόλαια σημείωσαν πτώση ή άνοδο πλέον του 1,5% σε 26 ημέρες διαπραγμάτευσης τους δύο προηγούμενους μήνες έναντι 15 ημερών την αντίστοιχη χρονική περίοδο πριν από ένα έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Oι θερμοκρασίες στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, προβλέπεται να διατηρηθούν πάνω από το φυσιολογικό την περίοδο από 25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου, σύμφωνα με το National Weather Service.

Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο ενδέχεται να αναρριχηθούν στους 12 βαθμούς Κελσίου σήμερα, από τους 9 βαθμούς χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της British Broadcasting Corp. στο Web site της. Αυτήν την εποχή η κανονική θερμοκρασία είναι οι 7 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Bloomberg για τον καιρό.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε 2,84 σεντς, ποσοστό 1,7% για να κλείσει στο 1,645 δολ. το γαλόνι στη Ν. Υόρκη. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διαπραγματεύθηκε στο 1,643 δολ. το γαλόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα