Μεταφορά χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 18:39

Συνεργασία σε πιλοτικό διεθνές πρόγραμμα για τη μεταφορά χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσαν η MasterCard Worldwide και η GSM Association (GSMA), που εκπροσωπεί περισσότερους από 700 φορείς κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός του 2007 και στοχεύει σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Το εξάμηνο πιλοτικό πρόγραμμα ενώνει το πρόγραμμα της MasterCard MasterCard Money Send και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της GSM Association, που θα αναλύσουν μαζί πως θα βοηθήσουν μετανάστες ή εκπατρισθέντες που εργάζονται σε συγκεκριμένες χώρες να αποστέλλουν χρήματα σε οικείους που βρίσκονται στην πατρίδα τους γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι παραλήπτες των χρημάτων θα ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα που θα αποστέλλεται μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας και θα αποκτούν πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα μέσω χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών που θα εκδίδουν οι τοπικές τράπεζες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα