Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν τα κέρδη, μετά την υποχώρηση του ιαπωνικού γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και τη διολίσθηση του νοτιο-κορεατικού ουόν, στα χαμηλότερα επίπεδα αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Tattersall's Ltd., της Zinifex Ltd. και της Oxiana Ltd. στην Αυστραλία, μετά την ανακοίνωση των εταιρειών για υψηλότερα από ότι αναμενόταν κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 147,40 μονάδες στις 10:19 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 1,1%, φθάνοντας στις 18.104,30 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει πάνω από τις 18.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 8 Μαΐου του 2000. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, σημείωνε άνοδο 1%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα και την Ταϊβάν για τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης.

Απώλειες σημείωσαν χθες οι αμερικανικές μετοχές στη Ν. Υόρκη, μετά την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,2% τον Ιανουάριο, περιορίζοντας την εικοτολογία ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Τα πρακτικά της σύσκεψης της Fed τον Ιανουάριο, έδειξαν ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής θεωρούν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε ο κυριότερος κίνδυνος.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα 159,04 γιέν στη Ν. Υόρκη και διολίσθησε έναντι του δολαρίου στα 121,19, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών των 122,19, στα οποία είχε υποχωρήσει στις 29 Ιανουαρίου. Το γιέν προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 120,92 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και στα 158,84 έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Το νόμισμα της Ν. Κορέας, ουόν, υποχώρησε 0,2%, στα 940,30 έναντι του δολαρίου στις 9:05 π.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Το νόμισμα οδεύει να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα