Κοντά στα 60 δολ. το βαρέλι το πετρέλαιο

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 07:11

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της ζήτησης και το κλείσιμο μονάδων, ενδέχεται να περιορίσει τις προμήθειες καυσίμων στις ΗΠΑ.

Σημερινή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, ενδέχεται να δείξει ότι αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν για δεύτερη εβδομάδα, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης από το συνηθισμένο ζήτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η τιμή της βενζίνης, σημείωσε χθες άνοδο 3,4%, μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Teppco Partners LP για το κλείσιμο μέρος αγωγού της στα βορειοανατολικά.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, παρέμεινε αμετάβλητο στα 60,07 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:42 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,22 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 60,07 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Δεκεμβρίου του 2006. Τα συμβόλαια, άγγιξαν τα 60,63 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 9 Φεβρουαρίου.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαρτίου, διαπραγματεύθηκε στο 1,6995 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την άνοδό της κατά 5,56 σεντς, στο 1,7074 δολ. το γαλόνι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών. Αυτόν τον μήνα η βενζίνη έχει σημειώσει άνοδο 13%, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διϋλιστήρια προκαλώντας προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικής ενεργείας και μειώνοντας την παραγωγή σε Τέξας, Πενσιλβάνια, Κολοράντο, Οντάριο και Ντέλαγουερ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαπραγματεύθηκε στα 59,33 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 11:42 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα