BASF: 31% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο, από τις εξαγορές

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 11:09

ΑΥΞΗΣΗ 31% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χημικής βιομηχανίας στον κόσμο, BASF AG, μετά την επέκτασή της στην Ασία και τις εξαγορές εταιρειών για να αυξήσει τον αριθμό των προϊόντων της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 732 εκατ. ευρώ (961 εκατ. δολ.) ή 1,46 ευρώ ανά μετοχή, από 560 εακτ. ευρώ ή 1,10 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Γερμανία. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 704 εκατ. ευρώ.

Η BASF πρόσθεσε νέα εργοστάσια για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση στην Ασία για πολυμερή που χρησιμοποιούνται στα ψυγεία και τα υποδήματα. Η επέκταση στον κόσμο και η εξαγορά της Engelhard Corp. των ΗΠΑ προς 4,8 δισ. δολ., βοήθησαν τη BASF να αποφύγει την πορεία της Dow Chemical Co., της οποίας τα κέρδη μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών πλαστικών στη Βόρειο Αμερική.

Οι μετοχές της BASF σημείωσαν άνοδο 21% πέρυσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 38,2 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Dow Chemicals υποχώρησαν 1% έχοντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τις μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Chemicals Index, των μεγαλύτερων χημικών εταιρειών της Ευρώπης, ο οποίος σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο, απώλειες 17%.

Αύξηση 24% σημείωσαν οι πωλήσεις της BASF, φθάνοντας τα 14,5 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Τα προ φόρων, τόκων και έκτακτων εσόδων κέρδη, σημείωσαν άνοδο 17%, φθάνοντας στο 1,9 δισ. ευρώ. Το μέρισμα για τη χρήση του 2006 θα αυξηθεί κατά 1 ευρώ, στα 3 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα