Αύξηση των εξαγωγών κατά 18,2% το 2006

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 15:51

Κατά 18,2% αυξήθηκαν οι εξαγωγές το 2006, ενώ το 2005 είχαν σημειώσει αύξηση κατά 13,1%, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΟΠΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης του Οργανισμού.

«Ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο νέο υπόδειγμα ανάπτυξης που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και το οποίο στηρίζεται, εκτός των άλλων, και στην εξωστρέφεια. Στο παρελθόν, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, η ανάπτυξη προερχόταν από τις δημόσιες δαπάνες και το δημόσιο δανεισμό, ενώ τώρα προέρχεται από την εξωστρέφεια, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αποτελεσματικότητα.

«Ο ΟΠΕ -πρόσθεσε- μελετά κάθε αγορά -και καλά κάνει- και κινητοποιεί τις επιχειρήσεις για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων», ενώ αξιοποιούνται όλες οι μέθοδοι προώθησης των ελληνικών προϊόντων και δεν επικεντρώνεται η προσπάθεια μόνο στα παραδοσιακά προϊόντα.

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του ΟΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, σημείωσε ότι οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν το 2005 κατά 24% και στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2006 αυξήθηκαν κατά 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα