RWE: Τριπλάσια κέρδη το δ' τρίμηνο από το ηλεκτρικό ρεύμα

Και την πώληση περιουσιακών στοιχείων
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 10:12

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ και πλέον άνοδο σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Γερμανίας, RWE AG, μετά την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, σε συνδυασμό με την πώληση του σκέλους ύδρευσης Thames Water.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,76 δισ. ευρώ (2,31 δισ. δολ.) από 534 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας που εδρεύει στο Εσεν. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 2%, φθάνοντας στα 10,3 δισ. ευρώ.

Οι τιμές ηλεκτρικής ενεργείας για τα νοικοκυριά στη Γερμανία, αυξήθηκαν 10% πέρυσι, ωθώντας υψηλότερα τα κέρδη των εταιρειών κοινής ωφελείας, όπως της RWE. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Harry Roels, που θα αντικατασταθεί το επόμενο έτος, πουλά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στον κλάδο ύδρευσης για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις πωλήσεις ηλεκτρικής ενεργείας.

Τα κέρδη της RWE αυξήθηκαν κατά 4,8 δισ. λίρες (9,3 δισ. δολ.) από την πώληση της Thames Water, που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2006. Η εταιρεία, επανέλαβε τα σχέδιά της για διαχωρισμό της American Water Works Inc. μέχρι τα τέλη του 2007 και είπε ότι θα προχωρήσει στην αγορά μετοχών όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός.

Το τέταρτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 4,2%, φθάνοντας στα 745 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η RWE θα εμφάνιζε λειτουργικά κέρδη 723 εκατ. ευρώ.

Η RWE θα προτείνει για τη χρήση του 2006 μέρισμα 3,50 ευρώ ανά μετοχή, διπλάσιο του 1,75 ευρώ που κατέβαλε για τη χρήση του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα