Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 10:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται για δεύτερη ημέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου, ώθησαν ανοδικά τις μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τα κέρδη της Lafarge SA και της RWE AG, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 380,71 μονάδες στις 8:35 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50 σημείωναν άνοδο 0,2%.

Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από την Κίνα θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος των διακοπών για τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης. Το βασικό μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 7,5% από τις 20 Φεβρουαρίου, οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές και άλλων εμπορευμάτων. Χθες έκανε ράλι 6%.

Οι μετοχές της Anglo American, της δεύτερης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 2.584 πένες η μία. Οι μετοχές της BP της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, κέρδιζαν 1%, φθάνοντας στις 526 πένες η μία.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 60,95 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 29 Δεκεμβρίου του 2006, μετά την έκθεση για τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ, που έδειξε μείωση την εβδομάδα που πέρασε, καθώς διϋλιστήρια έκλεισαν τμήματά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα