ΜΡΒ: Ούτε εύλογη ούτε δίκαιη η πρόταση της Πειραιώς

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 11:49

Η Δημόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε για την εξαγορά της Marfin Popular Bank Public δεν είναι εύλογη ούτε δίκαιη, τονίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΜΡΒ και αυτό, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τεκμηριώνεται από την έκθεση του εμπειρογνώμονα, Deutsche Bank A.G., London Branch.

Το διοικητικό Συμβούλιο της της Marfin Popular Bank δηλώνει επίσης πως δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε συμφωνίες που τυχόν γνωρίζει μεταξύ των μελών του δ.σ. της εταιρείας και του Προτείνοντος ή άλλες συμφωνίες όσον αφορά την άσκηση δικαιωμάτων ψήφου που συνάπτονται στις μετοχές της εταιρείας, ενώ όλα τα μέλη του δ.σ. δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση.

Επίσης, όπως αναφέρεται, το δ.σ. έλαβε υπόψη και τις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο εταιρειών οι οποίες, αφού ληφθεί υπόψη και η ικανοποιητική εμπορευσιμότητα της μετοχής της ΜΡΒ, εισηγούνται πέραν από κάθε αμφιβολία πως η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης της Πειραιώς θα ήταν επιζήμια για τους μετόχους της ΜΡΒ. Ενδεικτικά μάλιστα σημειώνεται πως με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας και του Προτείνοντος που ίσχυαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την ημερομηνία ετοιμασίας του Εγγράφου, η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης του Προτείνοντα θα ισοδυναμούσε σε απώλεια 42% της τρέχουσας αξίας της επένδυσης του αποδεχόμενου μετόχου της εταιρείας, χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση πως η ζημιά αυτή δύναται να αποκατασταθεί έστω και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Σημειώνεται ακόμη ότι o κύριος μέτοχος της εταιρείας, η Dubai Financial Limited Liability Company που κατέχει συνολικά 132.162.790 μετοχές της Εταιρείας, ήτοι ποσοστό 17,12% του εκδομένου μετοχικού της κεφαλαίου, έχει απορρίψει τη Δημόσια Πρόταση. Επιπλέον, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Εταιρείας τη Δημόσια Πρόταση έχουν απορρίψει οι μέτοχοι της Εταιρείας κ.κ. Β. Θεοχαράκης (μέτοχος κατά 4,15%), Οικ. Λανίτη (μέτοχοι κατά 4,01%) και Α. Βγενόπουλος (μέτοχος κατά 2,57%). Επίσης, τη Δημόσια Πρόταση έχουν απορρίψει οι μέτοχοι της Εταιρείας κ.κ. Powe Capital Management, Marfin Financial Group, Ταμείο Προνοίας Yπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας & Εξηρτημένων Εταιρειών της και Laiki Cyprialife, οι οποίοι συνολικά κατέχουν ποσοστό 8,77% των μετοχών της Εταιρείας, καθώς και οι κ.κ. Insight Investment και Tosca Fund, οι οποίοι συνολικά κατέχουν ποσοστό 5,40% των μετοχών της Εταιρείας. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, σημειώνεται, το συνολικό ποσοστό των μετόχων που την έχουν ήδη απορρίψει ανέρχεται σε περίπου 42,02%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα