Η Ελλάδα έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο «άλμα» στην απασχόληση

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 13:34
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στο δείκτη απασχόλησης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, η οποία, ωστόσο, παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ανάμεσα στο α’ και β’ τρίμηνο του 2021, ποικίλλουν, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι αλλαγές στο ποσοστό απασχόλησης.

Οι υψηλότερες αυξήσεις στο δείκτη απασχόλησης καταγράφηκαν στη Σλοβενία ​​με 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, την Ελλάδα με 2,1, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, αμφότερες 1,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Παρόλο που η απασχόληση αυξήθηκε σε 25 κράτη μέλη της ΕΕ, δύο κατέγραψαν μείωση. Πρόκειται για την Εσθονία που σημείωσε πτώση 1,4 ποσοστιαίων μονάδων και τη Ρουμανία που σημείωσε πτώση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναφορικά με το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών, ο μέσος όρος στην ΕΕ ανήλθε στο 72,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Πρόκειται για αύξηση 0,7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, υστερεί συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθώς κατέγραψε ποσοστό απασχόλησης 61,2%. Η χώρα μας μάλιστα διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο άλλο άκρο,  η Ολλανδία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης με 82%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα