ΗΠΑ: Αύξηση 5,9% των επιδομάτων σύνταξης το 2022

Η μεγαλύτερη προσαρμογή κόστους ζωής εδώ και 40 χρόνια
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 12:39
UPD:12:42
Reuters/Jessica Rinaldi

Τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης των ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 5,9% το 2022, το μεγαλύτερο άλμα από το 1982, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης.

Περισσότεροι από 64 εκατομμύρια Αμερικανοί συνταξιούχοι που εισπράττουν παροχές θα λάβουν τις αυξημένες πληρωμές από τον Ιανουάριο για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους ζωής, ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι υψηλότερες μηνιαίες πληρωμές έρχονται καθώς οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά. Ο πληθωρισμός ανήλθε σε 5,4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρυσι, το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος από το 2008. Ο ΔΤΚ για τους μισθωτούς και τους υπαλλήλους των πόλεων, που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των προσαρμογών του κόστους ζωής, αυξήθηκε κατά 5,9% σε σχέση με πέρυσι.

Η προσαρμογή του κόστους ζωής του επόμενου έτους (cost-of-living adjustment, ή COLA) θα είναι 5,9%, δήλωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security). Η αύξηση θα μεταφραστεί σε προσθήκη 92 δολαρίων σε ένα μέσο μηνιαίο επίδομα των συνταξιούχων το επόμενο έτος, ανεβάζοντας το ποσό στα 1.657 δολάρια.

«Ενώ αυτή η αύξηση θα βοηθήσει τους σημερινούς δικαιούχους να ξεπεράσουν τον σημερινό πληθωρισμό, πρέπει να θυμόμαστε ότι η μακροπρόθεσμη συνταξιοδοτική ασφάλεια των ηλικιωμένων εξαρτάται από τη διάθεση των βουλευτών να ενεργήσουν τώρα για να ενισχύσουν τα οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης για να αποφύγουν μια πιθανή γενική μείωση των παροχών εάν η εμπιστοσύνη τα κεφάλαια εξαντλούνται », ανέφερε σε σημείωμά του ο Jason Fichtner, επικεφαλής οικονομολόγος στο Bipartisan Policy Center.

Τα υψηλότερα επιδόματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν το ταμείο εμπιστοσύνης του προγράμματος ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με έκθεση Οκτωβρίου από την Επιτροπή Ομοσπονδιακού Προϋπολογισμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα