Χωριστοί δρόμοι ΟΣΕ και ΟΛΘ στα σχέδια τους για Εμπορευματικό Κέντρο

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 20:44

Χωριστούς δρόμους ενδέχεται να ακολουθήσουν τελικά ΟΣΕ και ΟΛΘ στα σχέδια τους για την κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΣΕ ξεκινά το 2008 τις εργασίες κατασκευής Εμπορευματικού Κέντρου στα Διαβατά, ενώ αυτό που επρόκειτο να γίνει σε συνεργασία με τον ΟΛΘ φαίνεται ότι έχει "κολλήσει", όπως προέκυψε από την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της "Εμπορευματικά Κέντρα ΑΕ" του ΟΣΕ, Δημήτρη Βαμβακόπουλου, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate της Infacoma.

"Η πιθανότητα έλευσης ξένων εταιρειών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως η Cosco και η Hutchinson διαφοροποιεί τα σχέδια που είχαμε με τον ΟΛΘ, αφού τελικά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι μάλλον θα χρειαστεί τα 130 στρέμματα, προκειμένου να τα διαθέσει για αξιοποίηση στις ξένες εταιρείες", υπογράμμισε ο κ. Βαμβακόπουλος. Πάντως, διευκρινίσεις για το θέμα από την πλευρά του ΟΛΘ δεν δόθηκαν καθώς ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Ιωάννης Τσάρας, δεν παρευρέθηκε τελικώς στην εκδήλωση, παρόλο που ήταν ένας εκ των εισηγητών.

Σε ό,τι αφορά στο Εμπορευματικό Κέντρο στα Διαβατά, αυτό θα κατασκευαστεί σε παραχωρημένη έκταση 672 στρεμμάτων-δίπλα στο στρατόπεδο Γκώνου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση υπεγράφη προ 20 ημερών, είπε ο κ. Βαμβακόπουλος ενώ προανήγγειλε ότι αντίστοιχες επενδύσεις -μικρότερου όμως μεγέθους- θα γίνουν και στην Αλεξανδρούπολη και την Ηγουμενίτσα.

Πέραν αυτών, όμως, η θυγατρική του ΟΣΕ δείχνει ενδιαφέρον και για την κατασκευή μικρότερων Εμπορευματικών Κέντρων σε Βόλο και Πάτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα