Κέρδη στην Ευρώπη

Ρευστοποιήσεις στη Wall Street
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2007 00:01

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων οδήγησαν τις τιμές του κλάδου εμπορευμάτων σε επίπεδα-ρεκόρ, αντισταθμίζοντας απώλειες στον τραπεζικό τομέα.

Ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού εν μέσω του υψηλότερου κόστους ενέργειας, ενώ μια σειρά από εταιρείες δεν έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν με τα αποτελέσματά τους τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο Dow Jones κινήθηκε πτωτικά μαζί με το Nasdaq, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών σημείωσαν ράλι 8,9% το τρέχον έτος, υπερδιπλασιάζοντας τα κέρδη τους στο δείκτη Stoxx 600, καθώς η ζήτηση από την Κίνα και την Ινδία απογείωσαν τις τιμές των μετάλλων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η BHP Billiton τον τρέχοντα μήνα ανακοίνωσε ρεκόρ κερδοφορίας, ενώ η Rio Tinto Group δήλωσε αύξηση 20% των κερδών δευτέρου εξαμήνου.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,32%, στις 6.401,50 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,15%, στις 5.716,38 μονάδες, ενώ ο DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,27%, στις 6.992,58 μονάδες.

Ο κλάδος των τραπεζών περιόρισε τα κέρδη του μετά και την ανακοίνωση των Lloyds για τη μεγαλύτερη πτώση των κερδών του τελευταίου χρόνου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς η ανησυχία για την ανοδική πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει αντισταθμίσει τα θετικότερα του αναμενομένου εταιρικά κέρδη αρκετών ευρωπαϊκών μετοχών.

Η τιμή του χαλκού οδεύει προς τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον περασμένο Μάιο λόγω της αυξημένης ζήτησης από αντισταθμιστικά ταμεία.

Κέρδη και για τις μετοχές της BP και της Statoil, της μεγαλύτερης νορβηγικής εταιρείας πετρελαίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, ήτοι 61,7 δολάρια ανά βαρέλι, κινείται το αργό στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά και τη μεγάλη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων, αλλά και την αποτυχία του Ιράν για τον απεμπλουτισμό των κοιτασμάτων ουρανίου εντός της προθεσμίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,44%, στις 18.188,42 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα