Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη ημέρα, μετά την άνοδο των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας και της Sumitomo Metal Mining Co. της Ιαπωνίας, όδευαν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών.

Οι μετοχές της Nikko Cordial Corp., της τρίτης σε μέγεθος χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2001, εν αναμονή της αύξησης του μεριδίου της Citigroup σε αυτήν.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 148,50 μονάδες, στις 12:26 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερά του επίπεδα. Οι επτά από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, κινήθηκαν ανοδικά. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,5%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, αναρριχήθηκε 3,3% στις 23 Φεβρουαρίου. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Δεκεμβρίου του 2006 και πριν από λίγη ώρα, διαπραγματεύθηκε 0,5% υψηλότερα, φθάνοντας στα 61,46 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός στη Ν. Υόρκη αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στα 686,70 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου, καθώς η μεγαλύτερη ένταση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τόνωσε τη ζήτηση χρυσού από τους επενδυτές που ψάχνουν για ασφαλείς επενδύσεις. Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να σημειώσει άνοδο αυτήν την εβδομάδα, την όγδοη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, σύμφωνα με τους 20 από τους 27 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα