TXU: Απεδέχθη την προσφορά εξαγοράς από KKR και Texas Pacific

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 08:17

ΑΠΕΔΕΧΘΗ την προσφορά 44 δισ. δολ για την εξαγορά της η TXU Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας του Τέξας από τον όμιλο επενδύσεων με επικεφαλής την Kohlberg Kravis Roberts & Co. και την Texas Pacific Group, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News.

Το διοικητικό συμβούλιο της TXU, ενέκρινε σήμερα την προσφορα του ομίλου από 69 δολ. έως 70 δολ. ανά μετοχή, 10 δολ. περισσότερο από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας, την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί. Οι αγοραστές θα απορροφήσουν επίσης χρέος 12 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά, εάν ολοκληρωθεί, θ είναι η μεγαλύτερη παρά ποτέ από χρηματιστηριακή εταιρεία. Οι ιδρυτές της KKR, Henry Kravis και George Roberts, κατείχαν τον τίτλο μέχρι τις αρχές του μήνα, όταν η Blackstone Group LP του Stephen Schwarzman αγόρασε την Equity Office Properties Trust, τη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια κτιρίων γραφείων των ΗΠΑ, αντί ποσού 39 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και του χρέους.

Η Lisa Singleton, εκπρόσωπος της TXU στο Ντάλας, δεν απάντησε στο αίτημα να σχολιάσει το θέμα. Ο Mark Semer, εκπρόσωπος της KKR και ο Owen Blicksilever αντιπρόσωπος της Texas Pacific, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η KKR και η Texas Pacific θα δαπανήσουν 5 δισ. δολ. στην εμπορική συναλλαγή και τέσσερις επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Lehman Brothers Holdings Inc. και της Morgan Stanley, θα βάλουν άλλα 3,5 δισ. δολ., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Το λοιπό της τιμής εξαγοράς της TXU, θα προέλθει από δάνεια.

Οι εκπρόσωποι της Lehman, Torie von Alt και της Morgan Stanley, Marie Ali, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της TXU σημείωσαν άνοδο 2,38 δολ., ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 60,02 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις 23 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο, σε χρονικό διάστημα πλέον των εννέα μηνών. Η συγχώνευση, ανακοινώθηκε γρι πρώτη φορά μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων και οι μετοχές της εταιρείας κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σημείωσαν περαιτέρω άνοδο κατά 10 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα