X.A.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 09:51
UPD:10:24

Praxis International: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση αφού εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας θα τηρήσει στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σημαντικών εταιριών κατά την τρέχουσα εβδομάδα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με οδηγό την Εθνική τράπεζα και τον ΟΤΕ πραγματοποίησε κέρδη την Παρασκευή και οδεύει σε υψηλότερα επίπεδα. Η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου άμεσα συνυφασμένη από την πορεία του τραπεζικού κλάδου αναμένεται και αυτή την εβδομάδα καλή, καθώς τόσο από το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον όσο και από το διεθνές σκηνικό δεν υπάρχουν αναταράξεις σημαντικές».

Fortius Finance: «Το θετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ξένων θεσμικών επενδυτών κυρίως συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ζήτηση οδηγώντας το ΓΔ πλησίον του υψηλού έτους (4.802.53 μονάδες). Το αγοραστικό ενδιαφέρον υποστηρίζεται από την κινητικότητα που παρατηρείται στην πλειονότητα των κλάδων βάσει επιχειρηματικών ειδήσεων, μελλοντικών προοπτικών εταιρικών μεγεθών και μετοχικών εξελίξεων που έχουν πραγματοποιηθεί ή κυοφορούνται.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση διατήρησης της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως οι επόμενες ουσιαστικές αντιστάσεις για το ΓΔ και το FTSE/ASE20 οριοθετούνται στις 4,850 και 2,650 μονάδες αντίστοιχα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα