Reliance: Απώλειες των μετοχών

Μετά το σχέδιο του προέδρου για αύξηση του μεριδίου στην εταιρεία
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 10:00

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημείωσαν οι μετοχές της Reliance Industries Ltd., της ινδικής εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι θα προχωρήσει στην πώληση μετοχών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις πλέον των 13 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως 2,2%, φθάνοντας σήμερα στις 1.381 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Mukesh Ambani και οι συνεργάτες του, είπαν στις 24 Φεβρουαρίου ότι θα αγοράσουν αξίες μετατρέψιμες σε μετοχές, αυξάνοντας την εικοτολογία ότι σχεδιάζει να διατηρήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην περίπτωση πιθανής πώλησης μετοχών.

Η Reliance σχεδιάζει να κατασκευάζει χημικό εργοστάσιο αξίας 3 δισ. δολ., δίπλα στο διϋλιστήριό της στη Δυτική Ινδία, ανεβάζοντας τις συνολικές επενδύσεις που ανακοινώθηκαν πέρυσι από τον Ambani στα 13 δισ. δολάρια. Η εταιρεία του ομίλου, Reliance Petroleum Ltd. δαπανά επιπλέον 6 δισ. δολ. για την κατασκευή διϋλιστηρίου.

Ο Αmbani και οι συνεργάτες του που κατέχουν σήμερα το 50,62%, θα αγοράσουν 120 εκατ. αξίες μετατρέψιμες σε ανάλογο αριθμό μετοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό, θα αυξήσει το μερίδιο κατά 8,6%.

Η ανακοίνωσε της εταιρείας δεν ανέφερε την τιμή στην οποία θα ανταλλαχθούν οι αξίες σε μετοχές. Η πώληση πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους. Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύθηκαν στις 1.393 ρουπίες η μία 1,4% χαμηλότερα, στις 11:55 π.μ., ώρα Ινδίας.

Η Reliance δεν έχει ανακοινώσει σχέδια πώλησης μετοχών για την άντληση κεφαλαίων. Στις 24 Φεβρουαρίου επανέλαβε τα σχέδιά της να δανειστεί 2 δισ. δολ. στο εξωτερικό για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη έργου φυσικού αερίου στις ανατολικές ακτές της Ινδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα