Σε ρεκόρ εξαετίας η Ευρώπη

Διεύρυνση απωλειών στη Wall Street
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 00:01

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ εξαετίας αναρριχήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το ράλι στις αγορές εμπορευμάτων, με πρωταγωνιστές στα κέρδη μετοχές εταιρειών του μεταλλευτικού τομέα και ενέργειας, ενώ στη Wall Street διευρύνθηκαν οι χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον περασμένο Αύγουστο και ο Nikkei κατέρριψε υψηλό ρεκόρ επταετίας.

Ενισχύθηκαν για τρίτη μέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων, αλλά ο Dow Jones δέχθηκε πιέσεις από μετοχές του τομέα τεχνολογίας και κατανάλωσης.

Πρωταγωνίστριες η BP, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της ενέργειας, και η Anglo American. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 αυξήθηκε κατά 0,4%, στις 1.550,4 μονάδες, το υψηλότερο από το Δεκέμβριο 2000, αλλά ο δείκτης έκλεισε κάτω από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.552,5 μονάδων.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,52%, στις 6.434,70 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,81%, στις 5.762,54 μονάδες, και ο DAX κατά 0,50%, στις 7.027,59 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών ορυχείων διαπραγματεύονται στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 σε ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην ενίσχυση των βιομηχανικών μετάλλων. Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου οδεύουν προς τα υψηλότερα κέρδη του μήνα.

Το νικέλιο έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου για δεύτερη μέρα, σημειώνοντας νέο υψηλό για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Και ο χαλκός ενισχύθηκε στην ασιατική αγορά. Οι εισαγωγές χαλκού και προϊόντων χαλκού στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 44% τον Ιανουάριο σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα.

Η Allianz ηγήθηκε της ανόδου μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2002, καθώς η UBS ανέβασε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 180 ευρώ από 167 προηγουμένως. Κέρδη και για την Old Mutual, καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Novartis, της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς η εταιρεία καθυστέρησε την εισαγωγή του προϊόντος της Galvus, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ο Nikkei αυξήθηκε κατά 0,15%, στις 18.215,35 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα