Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ από τα επίπεδα ρεκόρ, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Οι κινεζικές μετοχές οδεύουν να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ένα μήνα, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι μετοχές της Wuliangye Yibin Co., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η άνοδος επηρέασε περισσότερο τις προοπτικές για την ανάπτυξη των κερδών.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της China Mobile Ltd., καθώς εκτιμάται ότι οι δαπάνες σε ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων θα υπερβούν τις προσδοκίες των επενδυτών. Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, καθώς εικάζεται ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις καταβολές μερισμάτων. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Woolworths Ltd. μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 147,74 μονάδες στη 1:06 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Χθες, έκλεισε στα επίπεδα ρεκόρ των 148,51 μονάδων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 18.120,65 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Κορέα, από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Στην Κίνα, ο Shanghai and Shenzhen 300 Index υποχώρησε 3,5%, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 31 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα