Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 15:47
UPD:15:49

Αυξάνονται σταδιακά οι απώλειες των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω παραγγελίες σημείωσαν τον Ιανουάριο σημαντική πτώση κατά 7,8% έναντι αύξησης 2,8% το Δεκέμβριο. Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή εκτίμηση του πρώην ισχυρού άνδρα της Fed Αλαν Γκρίνσπαν πως η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να οδηγηθεί σε ύφεση προς το τέλος του 2007 http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/27/1306494.htm .

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε επίσης και η σημερινή «βουτιά» κατά 9% του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη στη Σαγκάη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε σήμερα και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας.

Στις 15:35΄ , πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.515,74 μονάδες μειωμένος κατά 2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα