Bouygues: 50% υψηλότερα τα ετήσια κέρδη

Από την κατασκευή οδών και τη ζήτηση κατοικιών στη Γαλλία
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 09:39

ΜΕ ΑΝΟΔΟ των καθαρών κερδών κατά 50% έκλεισε τη χρήση η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, Bouygues SA, αποτέλεσμα των συμβολαίων κατασκευής οδών, σε συνδυασμό με τη ζήτηση κατοικιών στη Γαλλία.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,52 δισ. ευρώ (1,65 δισ. δολ.) από 832 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στο 1,15 δισ. ευρώ.

Σήμερα η Bouygues προέβλεψε 8% αύξηση των πωλήσεων φέτος και ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Martin Bouygues, ανακοίνωσε τα σχέδια για 18.500 προσλήψεις, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Περίπου το ήμισυ των νέων θέσεων εργασίας θα γίνουν στη Γαλλία, όπου η αγορά κατοικιών αρχίζει να αυξάνεται. Επίσης αύξηση σημείωσαν οι παραγγελίες στο σκέλος της εταιρείας, Colas, την υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής οδών παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Bouygues σημείωσαν σε ένα εξάμηνο άνοδο 28%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 17,17 δισ. ευρώ.

Στις 12 Φεβρουαρίου η Bouygues ανακοίνωσε 10% υψηλότερες πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης, στα 26,4 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων των σκελών real estate και κατασκευών. Το σκέλος κινητής τηλεφωνίας, της εταιρείας, Bouygues Telecom, εμφάνισε τη χαμηλότερη αύξηση των κερδών.

Δαπανώντας πλέον των 2 δισ. ευρώ για μερίδιο 25,1% στην Alstom SA, την υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής μονάδων που καταναλώνουν άνθρακα, η Bouygues είπε ότι επιδιώκει την επιτάχυνση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα