Ινδία: Στο 8,6% περιορίστηκε η οικονομική ανάπτυξη

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 10:01

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ συρρίκνωση εμφάνισε η οικονομία της Ινδίας το τελευταίο τρίμηνο καθώς οι ανεπαρκείς βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, έβλαψαν την αγροτική παραγωγή, που αποτελεί το 1/5 της οικονομίας της χώρας.

Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,6% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Νέο Δελχί. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλότερος του 9,2% που εμφάνισε η οικονομία το προηγούμενο τρίμηνο και χαμηλότερος των προβλέψεων των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 9,3%.

Η αγροτική παραγωγή αυξήθηκε 1,5% το τρίμηνο, υποχωρώντας από 1,7% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης και 3,4% την προηγούμενη από αυτήν περίοδο. Και η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, με αύξηση 10,7% από αύξηση 11,9% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ινδική κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομία των 854 δισ. δολ., τη χρήση έως τις 31 Μαρτίου θα αναπτυχθεί με ρυθμό 9,2%, αποτέλεσμα της βιομηχανικής παραγωγής και των υπηρεσιών. Κατά μέσον όρο η ανάπτυξη τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχε ρυθμό 8,6%, τον ταχύτερο από την ανεξαρτησία της Ινδίας το 1947, υστερώντας μόνο της ανάπτυξης της Κίνας. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η οικονομία της Ινδίας θα αναπτυχθεί κατά μέσον όρο 8% ετησίως έως το 2020.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα